I wish you could see

För en behandlare som arbetar med personlig utveckling är det normalt att en klient är intresserad av att göra positiva förändringar i sitt liv, men en psykopat är fullständigt ovillig att ändra på någonting i sin personlighet, och därför hamnar en sådan person sällan eller aldrig frivilligt hos en psykolog eller annan terapeut. Han är ju redan perfekt i sina egna ögon, så varför skulle han behöva terapi? I sina egna ögon är han alltså överlägsen alla andra. Han har en övertro på sig själv.

Allt han ser och hör filtreras genom hans eget seende och blir omgjort för att kvarhålla föraktet för de individer han möter utmed vägen. Psykopaten ser en fiende i alla, till och med de som älskar och skyddar honom mest. Han vet innerst inne att i det långa loppet kan ingen acceptera hans attityder och beteenden, och därför lever han alltid med vetskapen att han förr eller senare blir bortstött och icke önskvärd.

- Det där sista, stämmer det in på även dig? För det är mer och mer inom både borderline och psykopati som stämmer in på dig.


Kommentarer

Skriv något om inlägget här:

Kallas?
Wanna be rememberd??

Mail?: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar<3:

Trackback
RSS 2.0